Lien Haegeman

Lien HaegemanDe Belgische mezzosopraan Lien Haegeman begon haar opleiding bij Lucienne Van Deyck aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Zij voltooide haar muzikale vorming tot operazangeres bij Mya Besselink aan het Maastrichts Conservatorium en volgde ook Masterclasses bij Vera Rosza, Sarah Walker, Elly Ameling, Tom Krause en Rachel Yakar.

Haar operadebuut zong ze in de Zomeropera van Alden Biesen Marcellina (Le Nozze di Figaro, Mozart) en bij Opera Zuid La Messaggiera (Orfeo, Monteverdi).

Nadien heeft ze vele kleine-en grote rollen vertolkt in binnen-en buitenland, ze zong in duitse theaters als Mannheim,Kassel Schwerin, Nuernberg, Bielefeld, Weikersheim. In eigen land was ze reeds te horen in "de Munt"te Brussel alsook meermaals in "De Vlaamse opera". Jongstleden zong ze nog de titelrol van Bizet's opera Carmen in Athene. Niet alleen voor het operarepertoire, maar ook voor concerten en recitals is Lien Haegeman een veelgevraagd zangeres. Haar repertoire omvat werken uit de barok-periode tot het hedendaagse oeuvre waarmee ze concerteerde in o.a. Belgie, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Hierdoor mocht in meerdere mooie concertzalen zingen, oa. Het concertgebouw te Amsterdam, en De Berliner Filharmonie te Berlijn en de Vlaamse opera te Gent en Antwerpen.

Ze werkte samen met befaamde dirigenten als o.a.Sir William Christie, Herve Nicquet en Jaap van Zweden (waarmee ze dit jaar meezong op de cd-opname van Der Meistersinger van Wagner)

Who's online

We hebben 142 gasten en geen leden online

Search

VOLG ONS


 Facebook


 TwitterCopyright © 2022 Begeleidingsorkest voor Noord Holland. All Rights Reserved.

Deze site gebruikt cookies van Google om services te leveren en verkeer te analyseren. Informatie over je gebruik van deze site wordt gedeeld met Google. Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies
Ok