Concertagenda - overzicht

Het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland voert regelmatig concerten uit met een aantal koren uit de regio Schagen, Castricum en Bergen, waarbij die koren eens in de 4 jaar ook een gezamenlijk concert organiseren in het Concertgebouw te Amsterdam.

In de ruim 40-jarige historie van het orkest is veel ervaring opgedaan met het begeleiden van de bekende, maar ook minder bekende, oratoriumwerken. Het orkest heeft in de afgelopen jaren medewerking verleend aan uitvoeringen van de Matthäus Passion, Johannes Passion en het Weinachtsoratorium van Bach, Carmina Burana van Orff, het Requiem en het Stabat Mater van Dvořák, het Requiem van Verdi en de Messiah van Haendel. Solisten zoals Heleen Koele, Lien Haegeman, Pieter Hendrik, Jan van Elsacker, Hans de Vries en Vincent Lesage verleenden hieraan graag hun medewerking.

Het orkest organiseert daarnaast ook regelmatig zelf concerten, waarbij dan de nadruk meer ligt op symfonische muziek in plaats van oratorium en waarin de mogelijkheid bestaat om instrumentale solisten te begeleiden. Zo werd in 2010 het Pianoconcert No 2. van Rachmaninov uitgevoerd met Kára Würtz als soliste. Ook het vioolconcert van Beethoven, celloconcert van Dvořák, de derde symfonie van Brahms, vierde symfonie van Mahler en de achtste symfonie van Dvořák stonden al eens op het programma.

Natuurlijk kan er hier contact worden opgenomen met de secretaris voor het boeken van begeleidingen van uw koor.

In onderstaande overzicht zijn de reeds geplande concerten terug te vinden.

 

PROGRAMMA ONDER VOORBEHOUD VAN ONTWIKKELINGEN IVM COVID-19

 

Dag Datum Tijd Locatie Plaats Programma Solisten
zondag 07-11-2021  14.00 uur Groeneweghal Schagen Mozart - Requiem aangevuld met div stukken Mendelssohn, Rutter. Heleen Koele - sopraan
Lien Haegeman - alt
Jeroen de Vaal - tenor
Pieter Hendriks - bas
vrijdag 12-11-2021  20.00 uur Petrus en Pauluskerk Bergen Mozart - Requiem, Fauré - Requiem Wendy Roobol - sopraan
Lien Haegeman - alt
Jeroen de Vaal - tenor
Pieter Hendriks - bas
Wim Voogd - orgel
vrijdag 10-12-2021  19.30 uur Pancratiuskerk Castricum Bach - Weihnachtsoratorium
Heleen Koele - sopraan
Lien Haegeman - alt
Jan van Elsacker - tenor
Pieter Hendriks - bas
Wim Voogd - orgel
zondag 27-03-2022   Groeneweghal Schagen Haydn - die Schöpfung  
vrijdag 01-04-2022   Petrus en Pauluskerk Bergen Bach - Matthäus Passion  
vrijdag 08-04-2022   Pancratiuskerk Castricum Bach - Matthäus Passion  

 

We mogen weer!

Ons laatste concert was in december 2019... Wat zijn we ontzettend blij dat er nu weer nieuwe concerten op de agenda staan!
Kijk voor de volledige agenda onder 'concerten, agenda - overzicht'. 

Op zondagmiddag 7 november om 14.00 uur begeleiden we Oratoriumkoor Schagen en op vrijdagavond 12 november om 20.00 uur Koorvereniging Bergen.
Prachtige programma's met in Schagen voor de pauze werken van Purcell, Fauré, Mendelssohn, Rutter en Mozart en na de pauze het Requiem van Mozart.
In Bergen spelen we ook het Requiem van Mozart en voor de pauze daar het prachtige Requiem van Gabriel Fauré.

Ga voor kaarten naar:
www.oratoriumkoor.nl (Schagen)
www.koorverenigingbergen.nl (Bergen)

   

 

 

Vanwege de COVID-19 pandemie die in maart 2020 in Nederland echt de kop op stak, heeft helaas heeft ook ons orkest de repetities moeten staken en reeds eerder geplande concerten voor 2020 en waarschijnlijk deel van 2021 moeten annuleren. Op het moment van schrijven

Corona leven we in april 2021 en maken we mee dat we ons nog bevinden in een situatie van complete lockdown en is de Britse/Engelse/andere extra besmettelijke variant van het coronavirus ook in Nederland aanwezig. In Londen stonden er hierdoor wachtrijen van ambulances voor de ziekenhuizen en in Nederland worden ook dat soort situaties gevreesd, waardoor de lockdown voorlopig verlengd is.

Ondanks dat we allemaal heel graag weer willen beginnen met repeteren én het geven van concerten, is er vooralsnog geen uitzicht op het weer hervatten van repetities en concerten. Maar, het orkest is echter springlevend en met online bijeenkomsten via de tegenwoordige videoconferencing tools als Zoom en Google Meet, blijft er contact en wordt er door ons fantastische bestuur van alles gedaan om in deze moeilijke situatie voort te blijven bestaan.

We hopen dat de situatie in Nederland snel kan verbeteren en we weer kunnen starten met repeteren en het plannen van concerten, samen met onze vaste koren. Heel voorzichtig durven we vooruit te kijken en hopen we dat in het najaar weer concerten met publiek mogelijk zijn.

De concertagenda is daarom nu wel ingevuld, maar voorlopig alles onder voorbehoud!

Blijf gezond en graag zien we u terug bij een van onze concerten ! 

Tot die tijd kunnen we in ieder geval nog genieten van een opname van 'The Lark Ascending' van R.Vaughn Williams met als solist Shin Sihan tijdens ons Midzomerconcert uit 2019. De beeldkwaliteit is niet erg goed, vanwege opname met mobiele telefoon, maar het geluid is vrij aardig.

 

The Lark Ascending - solist Shin Sihan 

 

 

Who's online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Search

VOLG ONS


 Facebook


 TwitterCopyright © 2016 Begeleidingsorkest voor Noord Holland. All Rights Reserved.

Deze site gebruikt cookies van Google om services te leveren en verkeer te analyseren. Informatie over je gebruik van deze site wordt gedeeld met Google. Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies
Ok