Concertagenda - overzicht

Het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland voert regelmatig concerten uit met een aantal koren uit de regio Schagen, Castricum en Bergen, waarbij die koren eens in de 4 jaar ook een gezamenlijk concert organiseren in het Concertgebouw te Amsterdam.

In de ruim 40-jarige historie van het orkest is veel ervaring opgedaan met het begeleiden van de bekende, maar ook minder bekende, oratoriumwerken. Het orkest heeft in de afgelopen jaren medewerking verleend aan uitvoeringen van de Matthäus Passion, Johannes Passion en het Weinachtsoratorium van Bach, Carmina Burana van Orff, het Requiem en het Stabat Mater van Dvořák, het Requiem van Verdi en de Messiah van Haendel. Solisten zoals Heleen Koele, Lien Haegeman, Pieter Hendrik, Jan van Elsacker, Hans de Vries en Vincent Lesage verleenden hieraan graag hun medewerking.

Het orkest organiseert daarnaast ook regelmatig zelf concerten, waarbij dan de nadruk meer ligt op symfonische muziek in plaats van oratorium en waarin de mogelijkheid bestaat om instrumentale solisten te begeleiden. Zo werd in 2010 het Pianoconcert No 2. van Rachmaninov uitgevoerd met Kára Würtz als soliste. Ook het vioolconcert van Beethoven, celloconcert van Dvořák, de derde symfonie van Brahms, vierde symfonie van Mahler en de achtste symfonie van Dvořák stonden al eens op het programma.

Natuurlijk kan er hier contact worden opgenomen met de secretaris voor het boeken van begeleidingen van uw koor.

In onderstaande overzicht zijn de reeds geplande concerten terug te vinden.

  

Dag Datum Tijd Locatie Plaats Programma Solisten
zondag 30-10-2022 14:00 Groeneweghal Schagen Mozart - Symphony 40; Respighi - Il Tramonto; Elgar - strijkersserenade; Elgar - Bavarian Highlands;   Lien Haegeman - mezzosopraan
vrijdag 25-11-2022 20:00 Petrus en Pauluskerk Bergen Mendelssohn - Elias  
vrijdag 17-03-2023 20:00 Pancratiuskerk Castricum Bach - Johannes Passion  
vrijdag 24-03-2023 20:00 Petrus en Pauluskerk Bergen Bach - Johannes Passion   
zondag 02-04-2023 14:00 Groeneweghal Schagen Bach - Johannes Passion  
donderdag 09-11-2023 20:00 Concertgebouw Amsterdam Verdi - Requiem   

 

30 oktober 2022 - Najaarsconcert in Schagen

 

 

Voor dit najaarsconcert heeft het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland een zeer aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld. Het concert opent met de heerlijke Symfonie nr. 40 in g KV550 van Mozart, gevolgd door Il Tramonto (de Zonsondergang), een compositie voor mezzosopraan en strijkorkest van de Italiaanse componist Ottorino Respighi

Uiteraard werkt het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland ook dit concert weer samen met de oratoriumkoren van Schagen en Castricum. Onder de bezielende leiding van dirigent Pieter-Jan Olthof voeren koren en orkest na de pauze 'From the Bavarian Highlands' uit. Dit werk bestaat uit een set van 6 koorliederen die Elgar schreef onder de verzamelnaam ‘Scènes uit de Beierse Hooglanden’, als herinnering aan een vakantie in De Beierse Alpen in de herfst van 1894.


Bent u er ook bij?
Voor dit concert op zondagmiddag 30 oktober 2022 om 14.00 uur wordt de Groeneweghal in Schagen omgetoverd tot een aangenaam klinkende concertzaal waar dirigent, orkest en koren er weer alles aan gaan doen om u een een heerlijke muziekmiddag te bezorgen!

 

Informatie of kaarten bestellen?
De toegangsprijs is € 25,- (tot 21 jaar € 20,-). Meer informatie over het bestellen van kaarten kunt u vinden op onze website www.begeleidingsorkestnoordholland.nl.
U kunt ze uiteraard ook bestellen bij koor- en orkestleden, met een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., in Schagen bij Boekhandel Plukker, Muziekhuis Jan Piet Beers of Dameskleding In Dubio.

Bestellen van de kaarten kan ook via digitale kaartverkoop via deze link. Om het nog makkelijker te maken, kunt u ook met een mobiele telefoon de onderstaande QR code scannen die u naar de digitale kaartverkoop leidt !

  

 

Who's online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Search

VOLG ONS


 Facebook


 TwitterCopyright © 2022 Begeleidingsorkest voor Noord Holland. All Rights Reserved.

Deze site gebruikt cookies van Google om services te leveren en verkeer te analyseren. Informatie over je gebruik van deze site wordt gedeeld met Google. Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies
Ok