Concertagenda - overzicht

Het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland voert regelmatig concerten uit met een aantal koren uit de regio Schagen, Castricum en Bergen, waarbij die koren eens in de 4 jaar ook een gezamenlijk concert organiseren in het Concertgebouw te Amsterdam.

In de ruim 40-jarige historie van het orkest is veel ervaring opgedaan met het begeleiden van de bekende, maar ook minder bekende, oratoriumwerken. Het orkest heeft in de afgelopen jaren medewerking verleend aan uitvoeringen van de Matthäus Passion, Johannes Passion en het Weinachtsoratorium van Bach, Carmina Burana van Orff, het Requiem en het Stabat Mater van Dvořák, het Requiem van Verdi en de Messiah van Haendel. Solisten zoals Heleen Koele, Lien Haegeman, Pieter Hendrik, Jan van Elsacker, Hans de Vries en Vincent Lesage verleenden hieraan graag hun medewerking.

Het orkest organiseert daarnaast ook regelmatig zelf concerten, waarbij dan de nadruk meer ligt op symfonische muziek in plaats van oratorium en waarin de mogelijkheid bestaat om instrumentale solisten te begeleiden. Zo werd in 2010 het Pianoconcert No 2. van Rachmaninov uitgevoerd met Kára Würtz als soliste. Ook het vioolconcert van Beethoven, celloconcert van Dvořák, de derde symfonie van Brahms, vierde symfonie van Mahler en de achtste symfonie van Dvořák stonden al eens op het programma.

Natuurlijk kan er hier contact worden opgenomen met de secretaris voor het boeken van begeleidingen van uw koor.

In onderstaande overzicht zijn de reeds geplande concerten terug te vinden.

  

Dag Datum Tijd Locatie Plaats Programma Solisten
vrijdag 17-03-2023 20:00 Pancratiuskerk Castricum Bach - Johannes Passion  
vrijdag 24-03-2023 20:00 Petrus en Pauluskerk Bergen Bach - Johannes Passion   
zondag 02-04-2023 14:00 Groeneweghal Schagen Bach - Johannes Passion  
donderdag 09-11-2023 20:00 Concertgebouw Amsterdam Verdi - Requiem   

 

9 November 2023 - Verdi Requiem - Concertgebouw

Verdi Requiem

Het overweldigende Requiem van Verdi in de Grote Zaal van het Concertgebouw, gezongen door bijna 300 koorzangers en gespeeld door meer dan 50 orkestleden…zo’n bijzonder concert wilt u toch niet missen!

Stichting Millenniumconcert: het Requiem van Verdi

Stichting Millenniumconcert (SMC) is een uniek samenwerkingsverband tussen Koorvereniging Bergen, Oratoriumkoor Schagen, Castricumse Oratorium Vereniging en het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland. Alle verenigingen staan onder muzikale leiding van dirigent Pieter-Jan Olthof. Dit jaar zingen we na bijna zeven jaar weer samen en zijn trots te kunnen melden dat we Heleen Koele, Lien Haegeman, Leon van Liere en Martijn Sanders als ervaren solisten bij ons op het podium mogen verwelkomen.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is op 1 juni 2023 gestart. Er zijn slechts 400 kaarten per koor en 200 voor het orkest beschikbaar: op = op dus wacht niet te lang met bestellen! Rang 1 kaarten worden verkocht via de koren en het orkest. Rang 2 kaarten en een klein deel rang 1 kaarten worden verkocht via het Concertgebouw.

De verenigingen krijgen in de maand voor het concert fysieke entreekaarten aangeleverd door het Concertgebouw. Kaarten worden ‘blind’ en willekeurig verdeeld, het is dus helaas niet mogelijk om plaatsen te reserveren (ook niet voor Vrienden). Wel wordt rekening gehouden met kaarten die door een groepje worden besteld zodat die naast elkaar zitten. De plaatsen in de zaal worden per vereniging evenredig verdeeld.

Kaarten kunnen worden gekocht via de orkestleden. U kunt ook kaarten bestellen via www.concertgebouw.nl.

Houd er rekening mee dat het Concertgebouw slechts beperkt rang 1 kaarten verkoopt.

Ticketprijs (inclusief consumpties en programmaboekje)

Rang 1: € 40 (via de koren en orkest)

Rang 2: € 30 (via www.concertgebouw.nl)

 

Who's online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Search

VOLG ONS


 Facebook


 TwitterCopyright © 2022 Begeleidingsorkest voor Noord Holland. All Rights Reserved.

Deze site gebruikt cookies van Google om services te leveren en verkeer te analyseren. Informatie over je gebruik van deze site wordt gedeeld met Google. Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies
Ok