Heleen Koele

Heleen Koele

De sporaan Heleen Koele voltooide haar studie solozang aan het conservatorium van Zwolle en volgt sindsdien lessen bij Cora Canne Meyer in Amsterdam. In 1995 was zij finaliste in de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie. Heleen Koele legt zich toe op zo veel mogelijk terreinen van haar vak. Zo vormt ze een duo met de pianist Steven Faber (gecoached door de pianiste Tan Crone) met wie ze Liedrecitals geeft door het hele langd. Verder zingt zij in musicals en opera's. Zo zong ze de rol Cunegonde in de Candide van L. Bernstein en de titelrol in de opera Suor Angelica van Puccini. Onlangs zong ze met veel succes de rol van Santuzza in de opera Cavelleria Rusticana van Mascagni.

Heleen is met name actief in het oratoriumvak en zong als zodanig vele uiteenlopende werken van Bach's Matthäeus Passion tot het Requiem van Rutter. In Duitsland is zij een veelgevraagde soliste, vooral in de Passies van Bach. In Praag zong zij het Miserere van Allegri. In 1997 debuteerde zij met veel succes in het Requiem van Verdi.

Vanaf 1998 maakt Heleen deel uit van het Nederlands Kamerkoor.

 

 

 

 

Who's online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Search

VOLG ONS


 Facebook


 TwitterCopyright © 2022 Begeleidingsorkest voor Noord Holland. All Rights Reserved.

Deze site gebruikt cookies van Google om services te leveren en verkeer te analyseren. Informatie over je gebruik van deze site wordt gedeeld met Google. Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies
Ok