KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING DIRIGENT PIETER-JAN OLTHOF

Wij zijn heel trots u te mogen meedelen dat onze dirigent Pieter-Jan Olthof op donderdag 26 april 2018 is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Hafkamp van de Gemeente Bergen heeft het bijbehorende lintje uitgereikt. Wij zijn ontzettend blij dat hij op deze wijze wordt geëerd en zijn er trots op dat ons orkest al bijna 45 jaar zo’n bijzondere dirigent heeft.

De aanvraag voor een Koninklijke Onderscheiding ging gepaard met prachtige ondersteuningsbrieven van onder meer professionele en amateurzangers, bestuurders van onze vaste Oratoriumkoren uit Bergen, Schagen en Castricum, ouders en voormalige leerlingen en van onze eigen leden en ons bestuur. Van deze brieven is door Wieke Leenstra (vormgeefster en fotografe) en Berenda Dekkers (koorlid en voormalig voorzitter van Koorvereniging Bergen) een heel mooi boekje gemaakt, waarvan een ingebonden exemplaar aan Pieter-Jan Olthof is overhandigd.

De digitale versie kunt u hier (via website Koorvereniging Bergen) downloaden zodat u kunt lezen hoeveel waardering er voor hem is, niet alleen binnen de muziekwereld maar ook daarbuiten.

 

Dirigent

Pieter-Jan Olthof werd in 1946 in Alkmaar geboren. Hij genoot zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij studeerde piano bij Jan de Man, klavecimbel bij Janny van Wering, koordirectie bij Frans Moonen en orkestdirectie bij Louis Stotijn.

Behalve pianoleraar is hij een veel gevraagd docent orkestdirectie en heeft als zodanig aan veel nationale cursussen medewerking verleend. Ook geeft hij lezingen over verschillende onderwerpen, met name over Bach en spirituele achtergronden van zijn grote koorwerken.

Pieter Jan Olthof

Als muziekleraar was hij verbonden aan de Adriaan Roland Holstschool te Bergen, alwaar hij jaarlijks met het schoolkoor een oratorium ten gehore bracht. Pieter-Jan Olthof leidt behalve het koor van de Castricumse Oratorium Vereniging ook de koren van de Koorvereniging Bergen en het Oratoriumkoor Schagen.

Hij is tevens de vaste dirigent van het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland, dat behalve de begeleiding van de uitvoeringen van deze drie koren ook veelal jaarlijks een eigen concertuitvoering geeft waaraan vele gerenommeerde solisten hun medewerking hebben verleend.

Ook leidde hij jarenlang het Noordhollands Jeugdorkest, een 90 leden tellend symfonie-orkest met de meest talentvolle jonge muzikanten uit Noord-Holland. Van dit Noordhollands Jeugdorkest is hij eredirigent.

Pieter-Jan Olthof heeft als uitvoerend musicus een breed repertoire: van Monteverdi tot de grote klassieke componisten uit de 20e eeuw, maar ook filmmuziek (John Williams) en bijvoorbeeld Leonard Bernstein.

 

20161201_23323720_DSC1253

Who's online

We hebben 159 gasten en geen leden online

Search

VOLG ONS


 Facebook


 TwitterCopyright © 2022 Begeleidingsorkest voor Noord Holland. All Rights Reserved.

Deze site gebruikt cookies van Google om services te leveren en verkeer te analyseren. Informatie over je gebruik van deze site wordt gedeeld met Google. Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies
Ok